Tehnična podpora

ETI-jeve NV varovalke po novem z unikatno kodo in podatki meritev 

srebrna inovacija GZS


S srebrom nagrajena inovacija v našem proizvodnem procesu nam omogoča označevanje vsake NV varovalke z unikatno serijsko številko, povezano z zapisom meritev v naši podatkovni bazi. Tako bomo lahko spremljali parametre izdelka skozi celotno življenjsko dobo. ETI je prvi trgu, ki je uvedel tako podroben zapis za NV varovalke.
Prenovljeni proizvodni proces ima tudi druge prednosti.Proces izdelave je razvit po principu vitke proizvodnje.Dosegli smo visoko produktivnost in fleksibilnost pri menjavi tipa izdelka in izboljšali tržno vrednost izdelka.
Nova znanja in nove tehnologije, ki smo jih na podlagi inovacije spoznali, so nam omogočili nove poglede na že uveljavljene tehnologije v redni proizvodnji, ki jih z novim znanjem postopoma moderniziramo (tehnologija polnjenja s peskom, varjenja) in ustvarjamo boljše delovne pogoje.


Začetki projekta segajo v leto 2014, kjer se je izoblikovala ideja o povsem novem konceptu montaže NV-varovalk,  kar omogoča visoko natančnost montaže, kar je za te izdelke zelo pomembno.


Ta zamisel je privedla do razvoja in proizvodnje tehnologije, s katero se obstoječi proizvod zdaj samodejno proizvaja s kontroliranim proizvodnim procesom in sledljivostjo.

Proces sestavlja pet enot, povezanih v celoto:
1.enota: kovičenje kontaktnega noža na pokrov, kar omogoča vitek proces izdelave
2.enota: varjenje talilnih elementov na nož, montaži v osnovo in vijačenju
3.enota: montaža kombi indikatorskega vzvoda
4.enota: razvita robotska celica za proces polnjenja talilnih vložkov s kremenčevim peskom s kontrolo vibracij in merjenjem gostote ter nivoja peska v izdelkih, kar zagotavlja pravilnost delovanja pri vseh testiranjih karakteristike izdelka.
5.enota: končna kontrola, merjenje hladne upornosti z zapisom v bazo podatkov ter tiskanje oznak in unikatne serijske številke, ki zagotavlja sledljivost izdelkov celoten čas uporabe.

Trenutno se na novi montažni liniji proizvajajo tri velikosti teh varovalk: NV00, NV0 in NV1CV razvoj nove tehnologije procesa je vključenih več inovativnih rešitev naših sodelavcev iz različnih oddelkov, vse naprave pa so bile izdelane z lastnim znanjem v skupini ETI.