Tehnična podpora

Informativni izračun prihranka

Navodila  

S pomočjo spodnjega obrazca si lahko sami informativno izračunate, kolikšen mesečni prihranek vam prinese vgradnja naprave za kompenzacijo jalove energije. Vse, kar potrebujete, je položnica za električno energijo.

Vaš ponudnik el. energije:
Obračunska moč: kW
Primer položnice
Delovna energija: kWh
Jalova energija: kVArh
Napetost omrežja: V
Nazivna napetost kondenzatorja: V Nazivna napetost kondenzatorja: za 400V omrežja priporočamo 440V kondenzatorje, za 230 V omrežja pa 400 ali 440 V
Željen faktor moči: Zaželjen faktor moči (izkoristek) - elektro distribucijska podjetja dodatno zaračunajo jalovo energijo v primeru, ko je faktor moči nižji od 0,95
Moj trenutni faktor moči (izkoristek):
 
S pomočjo naprave za kompenzacijo ne prihranite le pri strošku jalove energije, ampak zmanjšate tudi obračunsko moč, ki predstavlja sorazmerno visok delež stroška za energijo.

Zaradi same dinamike mesečnega obratovanja v informativnem izračunu tega zmanjšanja ni mogoče opredeliti, zato vas vabimo, da nas kontaktirate za natančnejši izračun.

Potrebna moč kompenzacijske naprave:*:
 
Koliko lahko prihranim vsak mesec:**:
Okvirna vrednost investicije:**:
Investicija se mi povrne v:**

Še dodatna prednost kompenzacijskih naprav pa je v tem, da zmanjšajo tokovno obremenitev, kar pomeni manjše pregrevanje vodnikov in uporabo zaščitnih elementov z nižjimi amperažami.

*Izračun predstavlja okvirno vrednost, izračunano na podlagi najpogostejše konfiguracije kompenzacijske naprave, v primeru prisotnosti harmonikov v omrežju (več kot 3%), boste namesto klasične potrebovali filtrsko kompenzacijo. V tem primeru nas kontaktirajte, da vam pripravimo natančni izračun.

**V izračunu še ni vključeno znižanje obračunske moči, ki jo omogoča kompenzacijska naprava, in ki predstavlja zajeten del mesečnega stroška.