Tehnična podpora

Zasebnost in piškotki

Podjetje ETI d.d. jemlje vašo zasebnost zelo resno

Podjetje ETI d.d. zbira osebne podatke na tej spletni strani v določenih primerih kot so: registracija uporabnika ali prijava na ETI d.d. novice. Podjetje ETI d.d. v nobenem primeru ne prodaja ali posreduje osebnih podatkov drugim podjetjem in/ali osebam za nadalnjo obdelavo. Podjetje ETI d.d. uporablja vse potrebne mehanizme, da zagotavlja varnost podatkov.

O piškotkih

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik le-ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki se uporabljajo že mnogo let in jih prav tako uporabljajo praktično vse spletne strani. V letu 2013 pa je prišel v veljavo spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki spletnim stranem nalaga, da o piškotkih ter njihovi vsebini uporabnika obvestijo oz. mu dajo možnost izbire.


Trenutno stanje

Na vašo odločitev še čakamo

Namen piškotov

Razlogov za uporabo piškotkov je več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa itn.), pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani.

Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Piškotki uporabljeni na tej spletni strani

S piškotki zbranimi na teh straneh ne zbiramo vaših osebnih podatkov in niso škodljivi za vaš računalnik, tablico ali telefon. Piškotki predvsem omogočajo enostavnejše in boljše delovanje spletne strani oz. so potrebno zaradi storitev, ki jih uporabljamo (npr. prikaz videa, beleženje obiskanosti spletne strani, itd.).

Ime Čas veljavnosti Opis
_utma, _utmb, _utmz Do 2 leti Google Analytics piškotki. Za več informacij prosimo preberite link.
ico 4 leta Ta piškotek drži informacijo o vašem soglasju za piškotke.
Različne oblike kot so: 
7a77fc7e44402ac20c0c196a61a99637 or 98fa40574e539a3d08066c011b482480
V času trajanja obiska Gre za t.i. 'sejne' piškotke, ki so ustvarjeni le v času vašega obiska na spletni strani.

Privzeto stanje

V primeru uporabe oz. obiska te spletne strani je privzeto, da se z piškotki strnijate in jih spletna stran lahko uporablja.

Kaj storiti v primeru, da piškotov ne želite

Spletni brskalniki Microsoft Internet Explorer, Google Chrome in Mozilla Firefox seveda omogočajo tudi trajni izklop spletnih piškotov, pri čemer  se moramo zavedati, da bomo s trajnim izklopom / izbrisom izgubili možnost ohranitve naših osebnih nastavitev, statusa prijave, podatke o opravljenih spletnih nakupih oz. stanju košarice in še mnogo več, ter da strani ne bodo delovale pravilno oziroma boste prikrajšani za dodatne možnosti. Spletna mesta se bodo za nameček nalagala malce počasneje, saj se bodo morale slike in vsi deli vsebine vsakič naložiti od začetka.